viernes, 17 de octubre de 2014

Emprenedor Social d'Ashoka guanya premi Nobel de la Pau

L'activista indi i Emprenedor Social d'Ashoka, Kailash Satyarthi, juntament amb la jove pakistaní Malala Yousafzai, han estat guardonats amb el Premi Nobel de la Pau 2014.  


Satyarthi, de 61 anys, és un líder  reconegut en el moviment mundial contra el treball infantil. Va ser seleccionat per Ashoka fa més de 20 anys pel seu projecte Rugmark, ara convertida en l'organització internacional, Goodweave. Avui, a més de la seva organització, Satyarthi encapçala la "Marcha Global contra el Trabajo Infantil", un conglomerat de 2.000 organitzacions amb fins socials en 140 països. Va ser escollit per la seva trajectòria en la defensa dels drets dels nens a la Índia, liderant la denúncia a la explotació infantil al seu país.


Ashoka celebra doblement el Nobel

Malala Yousafzai, la jove activista pakistaní, també va ser guardonada amb el prestigiós premi per la seva lluita contínua pel dret de les nenes a una educació. La seva trajectòria, sens dubte, no hauria estat la mateixa sense el recolzament de l'emprenedor social d'Ashoka Mohamad Ali, fundador de l'escola Khpal Kor, a Pakistan, on va estudiar Malala.

Ashoka té més de 30 anys d'experiència en selecció i recolzament a emprenedores socials de tot el món.  Entre ells es troba també Muhammad Yunus, de Bangladesh, desenvolupador del concepte dels microcrèdits, també guanyador del premi Nobel de la Pau al 2006


Notícia traduïda extreta de: 

http://spain.ashoka.org/emprendedor-social-de-ashoka-gana-premio-nobel-de-la-paz-2014

No hay comentarios:

Publicar un comentario